Διαγνωστικά Τεστ

Τεστ που μπορούν να πραγματοποιηθούν



 

 

 

 

 

 

    Τεστ βιολογικής ηλικίας

     

    Τέστ τοξικών ουσιών

    (φυτοφάρμακα, συντηρητικά, κτλ )

     

    Τεστ βαρέων μετάλλων

    (υδράργυρος, μόλυβδος, κτλ)

     

    Τεστ βιοπαθητικού στρές

    (από μικροοργανισμούς)

     

    Τεστ γεωπαθητικού στρές

    (διαταραχή προερχόμενη από τον τόπο κατοικίας ή εργασίας και τρόποι εξουδετέρωσης των αρνητικών επιδράσεων)

     

    Τεστ ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών

    (τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, γραμμές υψηλής τάσεως, κτλ)

     

    Τεστ μικροκακοήθειας

    (ενεργός κακοήθεια στα πρωταρχικά της στάδια)

     

    Λειτουργικό Τεστ οργάνων

     

    Τεστ λειτουργικών συστημάτων

    (ενδοκρινικό, ανοσοποιητικό, κτλ)

     

    Τεστ αλλεργίας & συμβατότητας με τροφές ή φάρμακα

     

    Τεστ έλλειψης ή πλεονάσματος βιταμινών & ιχνοστοιχείων

     

    Τεστ αποτελεσματικότητας θεραπειών

    (όλων των μορφών)

     

    Λειτουργικά τεστ εκκρίσεων και αίματος για τον καθορισμό διαφόρων παραμέτρων και παθολογιών


    · Ορμονικό προφίλ (αίμα - ούρα - σάλιο)
    · Αντιοξειδωτικό προφίλ (αίμα)
    · Καθορισμός ηπατικών αποτοξινωτικών φάσεων
    · Έλεγχος και καθορισμός εντερικής δυσβίωσης
    · Πλήρης ανάλυσης του πεπτικού μέσω κοπράνων
    · Προφίλ τροφικών αλλεργιογόνων (IgE & IgG)
    · Ανάλυση αμινοξέων (αίμα & τρίχα)


    Όλες οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο Great Smokies Diagnostic Laboratory των Η.Π.Α. Συχνά αυτά τα δεδομένα μας οδηγούν σε επίλυση φαινομενικά ανίατων παθήσεων.

     

    Ισοεστίαση σε υγρή φάση - τεστ κροκίδοσης ορού (προτεϊνικό προφίλ)

     

    Επιτρέπει τη μελέτη σε βάθος των πρωτεϊνών του οργανισμού με σκοπό τη διάγνωση και παρακολούθηση παθολογιών, που με άλλες μεθόδους θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρό αν όχι αδύνατον να γίνει. Εκτός αυτού προσφέρει μια αντικειμενική καθοδήγηση για την εντόπιση των κατάλληλων για τη θεραπεία φυτικών σκευασμάτων.


    Η μέθοδος έγκειται στην πραγματοποίηση 25 ορολογικών τεστ που μας επιτρέπουν να ελέγξουμε κυρίως το γαστρεντερικό - ήπαρ – πάγκρεας, νεφρά, ανοσοποιητικό, αίμα και γενικότερα το μεταβολισμό, όπως επίσης μας δίνονται σημαντικές πληροφορίες για την πορεία ιώσεων και νεοπλασιών. Με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί μια φθηνή προληπτική και διαγνωστική μέθοδο, τη στιγμή που μας απεικονίζει παθολογικές διαταραχές ακόμη στη γέννησή τους. Η εξέταση πραγματοποιείται στα εργαστήρια ATEGIS – Βέλγιο

     

    Μεταλλόγραμμα

     

    Μας προσφέρει τη δυνατότητα μέτρησης όλων των ανόργανων αλάτων του οργανισμού. Ως γνωστό τα μεταλλικά άλατα είναι απαραίτητα για τη λειτουργία πολλών ενζύμων, έτσι ώστε η ελάττωση τους από λανθασμένη διατροφή ή λόγω παθολογικών αιτιών να φέρνει διαταραχή στο μεταβολισμό και στη λειτουργία του αμυντικού συστήματος.


    Η μέθοδος έγκειται στην μέτρηση σε δείγμα ολοκλήρου αίματος των παρακάτω στοιχείων: Νάτριο, Κάλιο, Χλώριο, Φώσφορος, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Σίδηρος, Πυρίτιο, Σελήνιο, Ψευδάργυρο, Χαλκό, Χρώμιο, Κοβάλτιο, Μαγγάνιο, Ιώδιο, Βανάδιο, Αλουμίνιο, Μόλυβδος.

     

    Προγνωστική γονιδιακή εκτίμηση

     

    Αναρωτιέστε τι κληρονομική προδιάθεση έχετε για να αναπτύξετε κάποιες ασθένειες; Αν υπάρχουν αυτές πώς μπορεί να προστατευθείτε ώστε να μην εμφανισθούν ή ακόμη αν έχουν εμφανισθεί, πώς μπορούμε να έχουμε μία ηπιότερη και αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση;

     

    Αυτό το διαγνωστικό τεστ βοηθά στον εντοπισμό ενδογενών τάσεων λόγω ελαττωματικού γονιδιακού πολυμορφισμού και κατά συνέπεια την πιθανότητα που έχουμε να εμφανίσουμε κάποιες παθολογίες. Ακόμη στο τι πρέπει να προσέξουμε ώστε αυτές είτε να μην εμφανισθούν ή αν έχουν εμφανισθεί ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπισή τους.


    Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες με λίγο αίμα ή με μερικά στοματικά κύτταρα (συλλογή με την πλύση του στόματος με στοματικό διάλυμα). Για την ώρα είναι διαθέσιμοι 4 συνδυασμοί που αποτελούν και τους πιο συχνούς και κύριους άξονες της τρέχουσας ανθρώπινης παθολογίας.

     

    GardioGenomics (έλεγχος 10 γονιδίων για το καρδιοαγγειακό)

    Είναι για τον έλεγχο του καρδιοκυκλοφοριακού. Εντοπίζει τον γενικότερο κίνδυνο που μπορεί να προκύψει από ελαττωματική μεθυλίωση, υπερπηκτικότητα, υπέρταση, χοληστερίνη, φλεγμονή στα αγγεία και καρδιοαγγειακό νόσημα.

     

    OsteoGenomics (έλεγχος 6 γονιδίων για τα οστά)

    Εντοπίζει τον γενικότερο κίνδυνο απώλειας οστικής μάζας, δυσμεταβολισμού τροφών, ορμονικής δυσλειτουργίας και χρόνιας φλεγμονής.

     

    ImmunoGenomics (έλεγχος 7 γονιδίων για το ανοσοποιητικό)

    Εντοπίζει τον γενικότερο κίνδυνο ύπαρξης ελαττωμάτων στην ικανότητα άμυνας, ρύθμισης και ανοσολογικής απάντησης.

     

    DetoxGenomics (έλεγχος 22 γονιδίων για την αποτοξινωτική ικανότητα)

     

    Εντοπίζει τον γενικότερο κίνδυνο ύπαρξης ελαττωμάτων των αποτοξινοτικών μηχανισμών που μπορεί να οδηγήσουν σε χημική ευαισθησία, ανώμαλο μεταβολισμό των τοξικών ουσιών και σε οξειδωτικό στρες, με αποτέλεσμα την ταχύτερη γήρανση, βλάβη του οργανισμού καθώς και την ανάπτυξη κακοηθειών.

     

    Τεστ Ινδικάνων (Indican Test)

     

    Οι ινδικάνες εντοπίζονται με το τεστ ινδικανών (κατά Ober Mayer) που πραγματοποιείται στα ούρα.

     

    Είναι προϊόντα του μεταβολισμού της τριπτοφάνης, δηλαδή ενός αμινοξέος που βίσκετε στην διατροφή μας.


    Αυτά εκλίωνται από τον αναερόβιο μεταβολισμό, λόγω υπερανάπτυξης παθογόνων αναερόβιων μικροοργανισμών που πραγματοποιούν σηπτικές ζυμώσεις στον εντερικό σωλήνα.

     

    Τα παράγωγα αυτής της διαδικασίας απορροφούνται από τα τοιχώματα του εντέρου και μέσω της κοίλης φλέβας διαβιβάζονται στο ήπαρ όπου γίνεται προσπάθεια δέσμευσης τους, ότι διαφύγει επιστρέφει και πάλι στην κυκλοφορία για να φιλτραριστούν από τα νεφρά και έτσι να τα εντοπίσουμε στα ούρα.


    Ποια είναι η σημασία ενός τέτοιου ευρήματος;


    Το πρώτο γεγονός είναι η υπερανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στο έντερο, που πραγματοποιούν σηπτική ζύμωση και σπανιώτερα η περίπτωση πεπτικής ανεπάρκειας στομάχου (υποχλωριδρία).

     

    Αυτοί δεν μπορούν να εντοπισθούν με μία απλή καλλιέργεια κοπράνων (η οποία μπορεί να δώσει απάντηση μη παθολογική). Χρειάζεται να πραγματοποιηθεί ποσοστιαία ανάλυση της παθολογικής και φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου ώστε να εντοπισθεί η διαταραχή.

     

    Δυστυχώς αυτή η εξέταση είναι πολύ εξειδικευμένη και πραγματοποιείται μόνο σε εργαστήρια του εξωτερικού και σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Ελλάδα.


    Οι ενδοτοξίνες αυτές έχουν βλαβερή επίδραση στα τοιχώματα του εντέρου με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα στην απορρόφηση διαφόρων συστατικών(π.χ. αμινοξέων, ιχνοστοιχείων, μετάλλων) επίσης προκαλούν αύξησης της διαπερατότητας του εντερικού επιθηλίου και έτσι αρχίζουν και εισχωρούν στην κυκλοφορία ουσίες οι οποίες δεν θα έπρεπε. Συχνά κάτω από τέτοιες συνθήκες ο οργανισμός δημιουργεί αντισώματα και αλλεργικές ή δυσανεκτικές αντιδράσεις.
    Επίσης επηρεάζεται η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και οι δύο ηπατικές απότοξινοτικες φάσεις λόγω υπερφόρτωσης.


    Έχουμε επίσης διαταραχή στον έντερο / ηπατικό κύκλο των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα ορμονική δυσλειτουργία στην γυναίκα.


    Μια άλλη σοβαρή επίδραση είναι αυτή στο νευρικό σύστημα γιατί αυτές οι τοξικές ουσίες είναι λιποδιαλυτές.


    Με αποτέλεσμα διαταραχή στην χημεία του εγκεφάλου, ειδικά σε άτομα με προδιάθεση. Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, ειδικά σε άτομα με προδιάθεση, είναι η αλλεργική αντίδραση σε αυτά τα προϊόντα. Με αποτέλεσμα χρόνια διαταραχή που μπορεί να εμφανίζεται με μυριάδα συμπτωμάτων.


    Το αποτέλεσμα της εξέτασης κυμαίνεται από 0 – ίχνη (που είναι και το φυσιολογικό) μέχρι 4 που είναι το μέγιστο της μέτρησης.


    Εντερική Δυσβίωση


    Με τον όρο εντερική δυσβίωση εννοούμε την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών που κανονικά δεν πρέπει να εντοπίζονται στα κόπρανα ή την υπερανάπτυξη τους. Για παράδειγμα ο μύκητας Candida Albicans εντοπίζεται στο εντερικό σωλήνα στο 80% των ανθρώπων. Αυτός συνυπάρχει χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Αν για κάποιο λόγο, για παράδειγμα η χρίση αντιβιοτικών ευνοήσουν την ανάπτυξη του, τότε αυτός υπεραναπτύσσεται και αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα υγείας.


    Άλλη μια πιο γνωστή μορφή δυσβοίωσης είναι η παρουσία του ελικοβακτηριδίου στο στομάχι που προκαλεί έλκος στομάχου.
    Η απλή καλλιέργεια κοπράνων δεν μπορεί να προσδιορίσει ένα τέτοιο πρόβλημα. Χρειάζεται μια ειδικού τύπου ανάλυση η οποία
    ποσότηκοποιεί τους παθογόνους μικροοργανισμούς και την φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Από τις διαφορές που προκύπτουν εντοπίζεται η διαταραχή. Έτσι η απλή καλλιέργεια κοπράνων ενώ θα δείχνει φυσιολογική η ανάλυση κατά ποσόστωση θα εντοπίζει συγκεκριμένου τύπου υπερανάπτυξη μικροβίων ή μυκήτων και συχνά συνύπαρξη παρασίτων.